Наш реномирани кошаркашки тренер Бошко Ђокић данас је изненада преминуо у Београду у 66. години.

Ђокић је рођен 26. октобра 1953. године у Београду. Као играч био је члан кадетске и јуниорске репрезентације СФРЈ. Успешну тренерску каријеру започео је 1977. године у КК Доњи град из Земуна.

Бошко је током богате тренерске каријере водио бројне српске клубове: Здравље, београдски Раднички, Машинац, Борац, Беочин, Раднички Баскет, ФМП, Kонстантин, Напредак, Слогу и Нови Пазар а највећи успех је забележио на клупи Рефлекса, са којим је 2004. године освојио трофеј у Јадранској лиги. Са „пантерима“ је годину дана касније дошао до трофеја и у Kупу Радивоја Kораћа. У иностранству је водио екипе Автодора из Саратова и словеначке Пивоварне.

Ђокић је 2010. водио репрезентацију Србије до 20 година на Европском првенству у Хрватској, где је дошао са „орлићима“ до четвртфинала. Водио је више специјалистичких кампова за младе играче испред КСС и учествовао у бројним акцијама КСС, КСБ и УКТС.

Прошле сезоне је био тренер Новог Пазара и увео је тај клуб у Kошаркашку лигу Србије.

У четвртак 31. јануара 2019. године, са почетком у 10 сати у „Кући кошарке“ одржаће се комеморација поводом опроштаја од нашег реномираног кошаркашког тренера Бошка Ђокића.

Сахрана Бошка Ђокића је у четвртак на Новом бежанијском гробљу. Опело почиње у 13 сати, испраћај на вечни починак је у 13.30.