У понедељак 29. септембра у Београду је после краће и тешке болести преминуо Срђан Сарић, кондициони тренер мушке сениорске репрезентације Србије.

Срђан Сарић рођен је 1978. године у Београду где је дипломирао на Факултету спорта и физичког васпитања, а касније завршио и постдипломске студије. У научно-истраживачком раду претежно се бавио питањима опоравка врхунских спортиста, као и најефикаснијим методама развоја скочности кошаркаша. Објавио је десетак радова у еминентним часописима. Држао је и низ предавања из области кондиционог тренинга у Србији.

Тренерским послом почео је да се бави 2000. године, а сарађивао је кошаркашима Њу Дзерси Нетса, кошаркашицама Спартака из Москве, мушком репрезентацијом Словеније, као и У19 селекцијом Србије. Радио је и као лични тренер са многим домаћим и страним кошаркашима.

Срђан Сарић био је део стручног Штаба мушке сениорске репрезентације Србије, а селектор Александар Ђорђевић и његови изабраници често су понављали да је сребрна медаља освојена на Светском Купу у Шпанији посвећена управо омиљеном кондиционом тренеру.

Срђан Сарић је иза себе оставио супругу Јелену, кћерку Калину и сина Алексу.

Срђан Сарић ће бити у сахрањен у четвртак 2. октобра на Новом гробљу у Београду. Опело почиње у 14:00 часова.