Јутрос  је у Београду у 65. години живота преминуо Драган Павловић Павке, дугогодишњи играч, тренер и први човек кошаркашког клуба Радивој Кораћ.

Играчку каријеру започео је у млађим категоријама КК Партизан и био запажен као перспективан и талентован играч. Због обавеза на факултету запоставио је спортску каријеру и читав играчки период провео је у београдским клубовима КК Победа, где је био и оснивач клуба, и КК Радивој Кораћ у периоду од 1974. до 1980. године. По завршетку играчке каријере наставио је да се бави тренерским послом. Са Кораћем је Павке осамдесетих година из сезоне у сезону бележио одличне резултате и уводио клуб из ранга у ранг такмичења, створивши екипу која је дуго година била члан међурегионалне лиге Србије. Касније, почетком деведесетих година, са екипом Беобанке прошао је два ранга и увео је клуб у савезни ниво такмичења.

Вечити заљубљеник у кошарку је после неколико година паузе нашао нови мотив и енергију и уз синове Милоша и Уроша, који су били играчи млађих категорија клуба, поново се 2005. године укључио у рад мушке екипе, да би од 2006. године од пионирске екипе ЖКК Радивој Кораћ створио шампионски тим. На челу са Павкетом, прво као спортским директором, касније и председником клуба, Радивој Кораћ је у сезони 2013/2014. остварио историјски успех и дошао до освајања три титуле – првака Јадранске лиге, првака Србије и победника Купа Милан Цига Васојевић.

Кошаркашки савез Београда му је 2015. године доделио признање за развој кошаркашког спорта. Годинама је био спољни стручни сарадник сектора за женску кошарку Кошаркашког савеза Србије.

Место и време комеморације и сахране биће објављени накнадно.