Репрезентација Србије претрпела је и трећи пораз на Европском првенству за играчице до 16. година које се одржава у Италији. Изабранице тренера Милоша Павловића поражене су у оквиру 3. кола групе „Д“ у Каљарију, од селекције Турске која је кључну предност створила у последњем периоду игре: Србија У16 – Турска У16 56:66 (12:11, 16:12, 15:20, 13:23). Овим поразом српске кадеткиње заузеле су четврту позицију у групи „Д“ и до краја шампионата бориће се за пласман од 13. до 16. места и опстанак у елтиној дивизији европске кошарке.

Младе српске кошаркашице мање су грешиле и биле у константном вођству све до финиша треће четвртине која је завршена резултатом 43:43. У последњем делу игре, селекција Турске прави серију 8:0, максимално користи своју скакачку доминацију и прави одлучујућу предност, коју кадеткиње Србије нису успеле да анулирају до краја меча. Туркње су оствариле 14 скокова више, а занимљиво је да су из рекета постигле чак 50 поена. Србија је лоше шитирала за три поена (2-16), имала 23 изгубљене лопте и само једну расположену играчицу. Александра Црвендакић завршила је сусрет са 15 поена, 12 скокова и три асистенције.

Поново смо доста осцилирали, одиграли одлично прво полувреме и приказали много лошију игру у наставку. Готово исти сценарио понавља се на свакој утакмици. Лако губимо стечено вођство, долази до пада у концентрацији, залагању и учинку. Следи нам борба за опстанак у елитној дивзији. Уверен сам да можемо до циља, ако исправимо грешке и будемо константни у већем делу сваке утакмице. Добро ће нам доћи дан одмора, пред одлучујуће сусрете на шампионату– истакао је тренер женске У16 селекције, Милош Павловић.

У недељу је на Европском првенству у Италији слободан дан, а ривали репрезентације Србије у борби за пласман од 13. до 16. места биће познати по завршетку свих утакмица 3. кола шампионата.

Комплетна статистика: http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=9331

СРБИЈА У16: Војиновић, Цукић 8, Милекић 1, Пуцовски 2, Анђелковић 2, Тришић 4, Мандић 8, Црвендакић 15, Ристић 9, Николић 2, Никитовић 5, Ћирић.

ТУРСКА: Акбас 10, Деринк 4, Гилкан, Атас 8, Оскис, Цидал, Каталбас 3, Басаран 6, Алтинбеј, Коклар 23, Манлачи 8, Олчек 4.