Репрезентацији Србије на Европском првенству за играчице до 20 године које се одражава у Удинама у Италији предстоји најважнији меч на шампионату. Изабранице селектора Игора Поленека у петак од 16:15 часова играју четвртфинални дуел против селекције Летоније, после кога ће бити познато да ли ће се наш млади тим упустити у борбу за једну од медаља.

– Нисмо дошли на шампионат са било каквим резултатским императивом нити нам је ко поставио одређене циљеве. Ми смо амбициозна група која жели да пружи максимум на сваком мечу и стигне најдаље што је могуће. Задовољни смо до сада урађеним. Били смо први у групној фази, најбољи у другом делу шампионата. Сада долазе елиминациони мечеви. Сваки од њих доживљавамо као финале које ће дати најбољи слику колико заиста вредимо као екипа – истиче Поленек.

Ривал Србије у четвртфиналу биће селекција Летоније сигурно најпријатније изненађење Европског првенства у Италији:

– Летонија је најмање звучна селекција која се пласирала међу осам најбољих на шампионату, али свакако није за потцењивање. Победиле су и практично елиминисале Турску, од Француске су поражене са шест, од Русије само са четири поена разлике. Играју колективно, добри су шутери, поготово за три поена, а што је врло атипично за летонску кошарку на овом турниру нису користили зонску одбрану. Имају вишу бековску линији од наше и ту можемо да имамо одређених проблема. На центарским позицијама смо, бар што се висине тиче, изједначени. Морамо бити агресивни, концентрисани свих 40 минута, смањити број грешака на минимум и што је најважније наметнути наш темпо игре – закључио је Игор Поленек, селектор женске У20 репрезентације Србије.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

Француска – Словачка (14:00)

Србија – Летонија (16:15)

Шпанија – Пољска (18:30)

Италија – Русија (20:45)