Селектор Душан Ивковић је истакао да је меч био веома тежак за играче , јер је трећи у исто толико дана.

– Хрватима је ово, колико знам, била шеста припремна утакмица и они су испред нас што се тиче процеса припрема . Вероватно су били свежији и опуштенији , а ли и много агресивнији. Ми смо губили лопте, примали лаке поене , слабо скакали и имали велике осцилације у игри , нарочито на почетку прве и треце цетвртине. Такоде, имали смо доста слаб проценат шута за три поена, што за мене није забрињавајуће. Али, убацили смо две одлучујуће тројке у самој завршници. Међутим, и да смо изгубили то не би био проблем за нас. Предстоји нам много рада да бисмо ствари поставили на своје место и да можемо да контролишемо меч 40 минута.

Према речима Ивковића кључна је била последња четвртина.Ненад Крстиц, МВП Адеко Купа у Љубљани

– Последњи период смо добили са 27:11, ту је решена утакмица. Нисмо губили вољу, показали смо карактер. Мислим да ће нам ова победа нам пуно значити на пољу самопоуздања.

Капитен Ненад Крстић овако је оценио финални меч:

– Овај тријумф нам много значи, поготово на пољу самопоуздања , јер настављамо континуитет победа. Ту је историја, велико ривалство. Нисмо одиграли на највишем нивоу, али када је било најпотребније показали смо карактер. Нас притисак увек додатно мотивише, знамо како да се изборимо са њим.[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]