После контролне утакмице са селекцијом Украјине у дворани „Пионир“, Душан Ивковић , селектор мушке сениорске репрезентације Србије скратио је списак кандидата који ће наставити припреме за квалификације за Европско првенство у Словенији 2013. године. Пред одлазак у Бања Луку селектор се захвалио Драгану Лабовићу и Немањи Јарамазу.

– Идеја је била да после друге фазе припрема, коју смо обавили у Вршцу, скратимо списак кандидата на 15 имена укључујући и капитена Ненада Крстића за кога је неизвесно кад ће нам се прикључити, али чији опоравак иде јако добро. Међутим, због проблема са повредом рамена, Александар Рашић није одиграо ниједну од три контролне утакмице што је утицало да делимично изменимо план. У наставку припрема радићемо са 14 играча у нади да ће се Крстић и Рашић који такође путују са нама, што пре оправити и укључити у тренажни процес. Поред тога желели смо да пружимо шансу младим играчима, којима ће много значити сваки дан проведен на припремама.

Селектор Ивковић објаснио је због чега Лабовић и Јарамаз неће учествовати у даљем току припрема:

– После анализе досадашњег дела рада и потреба тима одлучили смо да се захвалимо Драгану Лабовићу и Немањи Јарамазу. Они остају кандидати за наступ у квалификационим мечевима јер се налазе на списку који смо предали ФИБА. Такође, радом, залагањем и понашањем на припремама, оправдали су позив у репрезентацију и доказали да на њих можемо рачунати у будућности – закључио је Душан Ивковић , селектор мушке сениорске репрезентације Србије.

У наставку припрема за квалификационе мечеве за ЕП у Словенији 2013. године, селектор Душан Ивковић рачуна на следећих 16 кошаркаша: Миленко Тепић, Иван Паунић, Немања Бјелица, Миле Илић, Марко Кешељ, Данило Анђушић, Зоран Ерцег, Милан Мачван, Дејан Мусли, Немања Недовић, Владимир Штимац, Владимир Лучић, Милош Теодосић, Душко Савановић, Александар Рашић и Ненад Крстић.

После утакмице у Лакташима против селекције Украјине, репрезентација Србије одлази у Рогашку Слатину, где ће остати до 1. августа кад путује на турнир у Љубљану где ће им ривали бити: Хрватска (3. август), БИХ (4. август) и Словенија (5. август).