Репрезентација Србије првих пет мечева прве фазе Европског првенства у Литванији одиграће у граду Шиаулаи који има око 120.000 становника и налази се на северу земље. Атомсфера Еуробаскета 2011 осећа се на сваком кораку. Огромни билборди и плакати најављајују почетак смотре најбољих кошаркаша Европе. Дуеле против Италије, Израела, Летоније, Немачке и Француске наш тим ће играти у „Шиаулаи Арени“ (капацитет 5.500 места) о којој смо већ писали.

Стручни штаб и најбољи српски кошаркаши смештени су хотелу „Меџиотоју Ужеига“ што у преводу са литванског значи ловачки дом. У фоајеу хотела је огроман број ловачких трофеја који би требало да инспиришу наше репрезентативце којима друштво праве селекције Немачке, Француске и Израела. Свака репрезентација од организатора шампионата добила је по два тим лидера, а за наш тим задужене су љубазне и шармантне Литванке, Вилија и Сигита.

Дом ловаца из ког ће наш тим кретати у лов на победе на шампионату у Литванији налази се у непосредној близи дворане, али је удаљен неколико километара од центра града.