На Изборној седници Скупштине Кошаркашког савеза Србије која је данас одржана у нишком хотелу „Црyстал Ице“, Драган Ђилас је добио још један четворогодишњи мандат да предводи нашу кошаркашку организацију. За нови избор Драгана Ђиласа на функцију председника КСС гласало је свих 32 делегата који су присуствовали Скупштини.

– Хвала на поверењу и посебно хвала господину Бори Станковићу што је увеличао ову завршницу Купа и посетио нас. Желимо да завршница Купа протекне како су протекла и претходна два дана. То нам даје веру и наду да ће кошарка и остати први спорт у Србији. У претходне четири године радили смо уз велики труд наших селектора, играча, стручних штабова. Дошли смо до светског сребра зато што смо сви веровали– истакао је Ђилас.

Функцију потпредседника КСС, задуженог за мушку кошарку од Дејана Бодироге, преузео је Игор Ракочевић, док ће Ана Јоковић и даље водити бригу о женској кошарци. Дејан Томашевић остаје потпредседник задужен за такмичење, док је Андрија Клеут изабран за потпредседника чији ће сектор бити финансије и маркетинг.

Председник КСС, Драган Ђилас на досадашњој сарадњи посебно се захвалио Дејану Бодироги, а као главни циљ у наредном периоду поставио пласман на Олимпијске игре у Рију 2016. године.

– Обавеза свих нас је да покушамо да одбранимо све што смо урадили до сада и да дођемо до још бољих резултата. План је да будемо једна од земаља која имати две репрезентације, мушку и женску, На Светском првенству и Олимпијским играма. Наше је да селекторима омогућимо да имају све услове за рад и да се сви заједно радујемо. Надам се да ћемо после 12 година пуазе поново бити на Олимпијским играма – закључио је Драган Ђилас.

Седници Изборне Скупштине КСС присуствовали су почасни председник Бора Станковић, селектор мушке сениорске репрезентације Александар Ђорђевић, као и градоначелник Ниша Зоран Перишић.