Најбољи српски кошаркаши одлазе у недељу у Крањску Гору где ће наставити припреме за Европско првенство које се од 5. до 20. сепетембра одржава у Немачкој, Француској, Летонији и Хрватској. Представиницима медија на отвореног тренингу у дворани „Пионир“ данас се обратио селектор Александар Ђорђевић који изнео најновије информације из табора нашег националног тима:

Због болова у леђима Стефан Јовић на жалост неће моћи да нам помогне у овој акцији. Потребно је мировање да би се повреда санирала, иако смо се надали да ће терапијама успети да реши тај проблем. Јовић је био важна карика нешег тима, али кога нема без њега се може и мора. Очекекујем да његову улогу преузму остали играчи на тој позицији. Позвали смо Стефана Пота из Универзитетске селекције да нам се придружи, а на њему је да се у престојећем периоду докаже и оправда позив.

О наставку припрема које следе у Крањској Гори селектор каже:

Претходних дана урадили смо тестирања и резултати су више него позитивни. Играчи су спремни дошли на припреме, тако да ће и у Крањској Гори лопта и рад у дворани бити у провом плану. Са селекцијом Мађарске 2. августа играмо прву контролну утакмицу, а већ следећег дана још једном ћемо одметири снаге. Имаћемо после тога неколико дана да повратимо енергију и разбистримо главе, а затим селеди одлазак на турнир у Француску – закључио је селектор Србије, Александар Ђорђевић.

Репрезентавним друговима се прикључио Огњен Кузмић, тако да ће селектор Ђорђевић у Крањску Гору повести 16 играча. Наш национални тим ће бити комплетан 21. јула кад се очекује долазак Немање Бјелице и Марка Кешеља.