Репрезентативци Србије одржали су двочасовни тренинг у малој сали дворане „Тиволи“ где су припремали тактику пред сутрашњи дуел (17:45) са селекцијом Украјине. После тријумфа против Белгије нашим најбољим кошаркашима потребан је још један успех како би и теоретски потврдили пласман у четвртфинале Европског првенства у Словенији. Селектор Душан Ивковић у обраћању српским извештачима са „Еуробаскета 2013“ истакао је да нема дилему да ће се наш тим наћи међу осам најбољих на шампионату, али да може и мора да игра много боље.

– Овај тим је против Литваније и Летоније показао да може да одигра на квалитетном ниову. Имали смо грешака, олако примљених поена у неким утакмицама, али не може да буде места незадовљству јер смо на прагу четвртфинала. Али, у тим мечевима морамо да одиграмо много боље, а то овај тим може – јасан је селектор Ивковић.

Душан Ивковић сматра да селекција Украјине заслужује максималан респект због приказаних игара на Европском првенству у Словенији где је остварила већ четири тријуфма:

– Украјинци су знатно поправили игру у односу на припремни период. Не смемо се никако заваравати убедљивом победом на „Трофеју Београда“, јер они нису били комплетни, на том мечу им се тек прикључио плејмејкер Џетер, њихов сигуно најбољи играч. Добро су вођени од америчког тренерског тима. Доста инвестирају у ову екипу, јер су домаћини наредног Европског првенства. Имају одређену ширину у нападу, погађају у просеку десет тројки и то са доста високим процентом усепшности. Наша агресивност и шут зато морају да буду на добром нивоу. За сада нас добра одбрана и реализација контранапада држи у правом ритму.

Богдан Богдановић такође не очекује лаку утакмицу против селекције Украјине:

– То што смо их лако победили у Београду не мора ништа значи. Тада нису могли да рачунају на Сергија Гладира који им је у Словенији најбољи играч. Ради се о озбиљном тиму који игра веома добро. Одиграли су добро против свих екипа у првој фази шампионата. Ипак, верујем да ћемо остварити победу која ће нам доста значити на плану самопоуздања и јачања тимског духа.