Пред последњи тренинг у Крањској Гори после кога следи пут у Љубљану на други део Европског првенства, селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић, обратио се нашим извештачима са „Еуробаскета 2013“, направио кратку анализу првих пет утакмица на шампионату и изнео очекивања пред следећи сусрет против селекције Белгије.

– Имали смо састанак на којем смо анализирали до сада урађено и оно што нас чека у наставку турнира. Евидентно је да ће бити све теже и теже, али оно што је још важније да имамо доста простора за корекције и напредак. Ово је млад, перспективан тим за који верујем да неће бити под притиском, иако врло често има одсуство концентрације и доста примљених лаких поена. Такође, имамо 12 асистенција у просеку, али и исто толико грешака, што утиче на контролу утакмица чиме нисам задовољан. У овом тренутку на те ствари не можемо да реагујемо тренингом, већ повећањем тимског духа. Противницима допуштамо око 73 поена. Потребно је да одбрана буде знатно боља, морамо да знамо како да се бранимо, а у нападу кроз много више креације долазимо до што више лаких поена. Да не буде само да критикујем, изузетно сам задовољан приступом игри, односом играча према свакој утакмици. Без пренетих бодова у другу фазу шампионата, тешко је изборити пласман у четвртфинале, да нам је неко пре стартаЕвропског првенства понудио два били бисмо пресрећни, а ми у Љубљану путујемо са четири бода због чега играчи заслужују велике честитке. Али, никако нема места еуфорији, одсуству концентрације, већ треба да извучемо поуке.

Селектор Ивковић последњи тренинг у Крањској Гори углавном је посветио припреми и поставци меча са Белгијом који се игра сутра од 17:45 у љубљанској дворани „Стожице“:

– Белгијски тим има неколико искусних играча које предводи Аксел Ервел. Имају и доста добрих шутера, који на овом турниру немају висок проценат успешности. Међутим, на великим такмичењима се не гледа индивидуална статистика, већ тимска игра. Ми поштујемо сваког противника. Сигурно да имамо квалитетнији тим од селекције Белгије, али морамо на прави начин да поставимо и припремимо утакмицу, смањимо осцилације и да имамо много бољу контролу – закључио је Душан Ивковић, селектор репрезентације Србије.