Репрезентацију Србије у недељу од 21:00 час очекује последња утакмица групне фазе такмичења на Европском првенству у Словенији. Од исхода дуела са „триколорима“ наш тим ће са прве или треће позиције у групи „Е“ чекати ривала у четвртфиналу. Управо у тој чињеници селектор Душан Ивковић види један од разлога слабијих игара на последња два меча против Белгије и Украјине.

– Евидентно је, да је играче, као и тим генерално, непотребно ухватила еуфорија. Прерано су потпали под притисак, почели да рачунају са ког ћемо места у четвртфинале, са ким и како даље. То је један од разлога што смо изгубили игру и потценили последња два противника. Треба да се вратимо у реалност. Без обзира на исход меча са Француском, ми смо у четвртфиналу, што значи да би нам била потребна само један победа у серији од следећа три меча како би направили историјски успех и подвиг за српску кошарку. То је моје виђење. Пласирали би се на Светско првенство и следеће године са много квалитетнијим тимом и надам се са мање проблема и повреда играли на врхунском ниову.

Селектора Ивковића брине повреда леђа Стефана Марковића који сигурно неће играти на сутрашњој утакмици:

– Он је наш лидер кад су борбеност и агресивност у питању. Добио је ударац на мечу са Украјином, обновио стару повреду. Ишао је јутрос на магнетну резонанацу. Његов даљи опоравак зависи од лекарског тима и једног општег стања.

Искусни стручњак сматра да нас чека веома тешка утакмица против селекције Француске.

– И француски тим је имао доста осцилација. Изгубили су од Немачке и Литваније, али су и на неколико мечева показали право лице. Карактеришу их атлетска грађа, њихови играчи који праве разлику, брза игра, доста контранапада, као и креативност Тонија Паркера кога сви остали добро прате. Имају доста искусних игарача, изванредне шутере, Батума и Жалабала. Можда им је центарска линија нешто слабија, али то се на овом шампионату не примећује. Ипак, надам се да ћемо после две слабе утакмице одиграти једну на очекиваном ниову.