Селектор репрезентације Србије Душан Ивковић у обраћању медијима после дуела са Словенијом, честитао је домаћину шампионата и колеги Маљковићу на заслуженој победи, а затим анализирао разлоге новог пораза нашег тима:

– Није било времена за реакцију између две утакмице. Изгубили смо меч већ у првој четвртини. Одбрана нам је била без реакције. Словенија је постигла 53 поена за полувреме. Било је јасно да наша контрола над утакмицом није била на неопходном нивоу. Било је као да два тима играју тотално другачије, у различитим брзинама. Друго полувреме је, према мом мишљењу, било много боље. У једном моменту смо били веома близу, али је после 20 поена било тешко пронаћи прави ритам. Морамо да научимо много из ове утакмице. Имаћемо два дана да се припремимо, да доведемо тим у неоопходну форму да реагује, а потом нас очекује последња прилика.

Меч одлуке у борби за седмо место и одлазак на Светско првенство, репрезентација Србије одиграће у суботу од 17:30 часова. Могући ривали су селекције Украјине, Хрватске, Италије или Литваније.

– Мислим да ћемо бити спремни за тај дуел. Не могу да кажем да губимо атмосферу, али морамо да дамо играчима максималну подршку после ова два пораза. Морамо да уђемо фајтерски у наредни меч. Ја сам урадио све и разумем ове младе играче. Ако успемо да остваримо циљ биће то огроман резултат у који је мало ко веровао пре поласка на Европско првенство – закључио је селектор Ивковић.

Стефан Марковић који је одиграо утакмицу против Словеније упркос болној повреди леђа, такође сматра да је прва четвртина одредила даљи ток дуела:

– Имали смо још поново лош почетак, слично као у четвртфиналу против Шпаније. Нисмо успели да се вратимо, иако смо све време покушавали. Имамо још једну шансу, у суботу. Све што смо радили два месеца биће садржано у тој утакмици. То ће бити наша последња шанса и мораћемо да покажемо шта смо вежбали и радили током лета.