Селектор репрезентације Србије Душан Ивковић био је задовољан победом, али још више начином на који су његови изабраници играли и борили се на мечу против селекције Француске после кога је наш тим освојио прво место у групи “Е” и у великом стилу потврдио пласман у четвртфинале шампионата Европе у Словенији.

– Ова је велика победа и она би требало да да једну много већу сигурност нашем младом тиму, јер мислим да није мала ствар надиграти овакав тим Француске. Успели смо да добијемо све четири четвртине, а при том смо промашили чак 11 слободних бацања… Имали смо далеко бољу организацију, иако смо играли против Тонија Паркера убедљиво најбољег организатора игре у НБА као и на овом Европском првенству. Играли смо тимску кошарку и тим се борио. Победа треба да нам улије још више самопоуздање. Направићемо велики резултат ако се са овим тимом квалификујемо на Светско првеснтво. Ви новинари лако правите еуфорију када се удварате играчима, не замерите ми, али тога има. Наш циљ је познат, али морамо да добијемо још једну утакмицу. Имамо два ипо дана да се одморимо, нећемо знати противника до сутра увече, али имамо доста простора да припремимо тим – нагласио је селектор Ивковић.

Победа још више добија на значају јер је извојевана без стартног плејмејкера Стефана Марковића који због повреде леђа није био у саставу:

– Рекао сам играчима хајде да не играмо за Стефана, већ да се боримо као Стефан, за национални тим и за боје наше земље. Стефан је тражио да дође у дворану и буде уз тим, али су лекари уз моју помоћ, захтевали да остане у кревету.