Поводом текстова објављених у неким страним средствима информисања, које су пренели и многи домаћи медији, о могућем саставу мушке сениорске репрезентације Србије за Европски шампионат у Словенији, селектор, Душан Ивковић дао је следећу изјаву:

„Чуди ме да страна средства информисања брину о саставу српске репрезентације за Европски шампионат и то у тренутку када још увек нисмо саопштили ни списак кандидата за национални тим. Ми се тренутно налазимо у фази праћења играча, а срећна је околност што имамо времена да посетимо потенцијалне репрезентативце у клубовима у којима тренутно играју и да директно разговарамо са њима.

Као што сам веч истакао, разговори у Москви и Истанбулу били су веома квалитетни и отворени, али током тих разговора ниједном није постављено питање да ли неко жели да игра за репрезентацију Србије, јер је играње за српски национални тим нешто што се подразумева и представља велику част за сваког спортисту. Сигуран сам да је то велика жеља сваког нашег потенцијалног репрезентативца.

Разговарали смо о њиховим професионалном статусу у клубовима, јер је јако битно да играчи када дођу на припреме имају решено то питање. Друга тема разговора била је њихова тренутна играчка форма и заједнички смо направилиу краћу анализу тренутне ситуације и могућности да се она унапреди. Такође, разговарали смо и о њиховом здравственом стању, пошто су сезоне изузетно дуге и напорне. Итекако водимо рачуна о томе да играчи имају могућност да се опораве и одморе од дугих сезона, а у консултацији са нашом здравственом комисијом, тражимо најбоље начине да се евентуалне повреде санирају“, рекао је селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић.