Од 17. до 20. јануара 2019, у хали 3 Београдског сајма одржан је традиционални 19. Међународни мини баскет фестивал „Рајко Жижић“.

На овом фестивалу, који је још једном протекао у изузетној атмосфери, учествовало 205 екипа. Одиграно је готово 250 утакмица за четири дана на пет постављених мини баскет терена (на којима су кошеви били постављени на висини 2.60 и 2.75 метара) и подељено је преко 3.000 медаља. Поред мини баскет терена постављена су била и два терена за улични баскет, као и терен за мини баскет на трави (са вештачком травом), а терени су преко целог дана били заузети.

Свака екипа је добила пехар за учешће на Фестивалу, а велики прелазни пехар за масовност, који се додељује сваке године, добио је КК Севојно.

Свечаном отварању у суботу 19. јануара присуствовала су велика имена наше кошарке попут председника КСС Предрага Даниловића и председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића којима су у знак захвалности додбили посебне захвалнице. Посебну захвалност ове године организатори Фестивала су дали Београдском сајму и његовом директору Данки Селић, као и Јелени Бурсаћ из компаније НИС.

Црвени крст Србије и оргиназиција „Унитас“ су током Фестивала држали различите радионице за децу, које се тичу заштите од трговине људима. У току Фестивала ове године организован је низ показних тренинга за различите узрасне категорије рада са најмлађима и мини баскет играонице на терену са вештачком травом.