Легендарној репрезентативки Јасмини Перазић (на слици друга са леве стране) средином прошлог месеца указано је велико признање прошто је
у Ноксвилу (Тенеси) примељена у Кућу славних америчке женске кошарке. Том приликом, рођена Новосађанка, одржала је веома емотиван
говор који је потрајао више од 15 минута. На самом крају одлучила је да се присутнима обрати на српском језику, захвали бројним кошаркашицама и тренерима из Србије са којима је играла и сарађивала. Пожелела је свим националним селекцијама пуно успеха овог лета и подсетила да ће увек помагати нашим играчицама које дођу у САД. Свој наступ на инаугурацији у Ноксвилу завршила је речима: Живела Србија!

Поред Јасмине Перазић нове станарке Куће славних у класи “2014” постале су чувене америчке кошаркшице Јоланда Грифит, Мими Грифин, Мишел Едвардс и Шарлот Вест.

Јасмина Перазић је као несвакидашњи таленат већ са 15 година отишла у САД, где је после завршетка средње школе са великим успехом играла на Унвиерзитету Мериленд (1979 – 1983) са којим је стизала и до финала НЦАА шампионата (1982). У четри невероватне сезоне на Мериленду, где је касније радила као тренер, Јасмина Перазић је два пута била изабрана међу 12 најбојих кошаркашица САД и била учесник Ол Стар утакмица. На крају каријере Јасмина Перазић је имала част да заигра у WНБА лиги као чланица Њујорк Либертија (1997).

Са репрезентацијом Југославије учествовала је два пута на Олипијским играма, а 1980. године у Москви била је члан националног тима који освојио бронзану медаљу. На Европском првенству 1987. године у Шпанији освојила је сребрну медаљу, а две године раније на континенатлном шампионату у Италији проглашена је за најбољег играча финалног турнира. Учествовала је на Универзијадама 1983. и 1987. У Едмонтону је стигла до бронзане, а четири године касније у Загребу до златне медеље. У нашој земљи Јасмина Перазић одиграла је само једну полусезону (1988), али и то је било довојно да са Вождовцем освоји Куп Југославије.