Једанаести меморијални турнир ветерана који носи име „Драгиша Шарић“, одржаће се у Београду 23. и 24. новембра 2018. уз учешће око 60 тимова ветерана и ветеранки који на паркет излазе у част некадашњег играча и тренера Партизана. Међу бројним учесницима и пријатељима турнира су Мишко Марић, Иво Данеу, Биба Мајсторовић, Немања Ђурић, Ивица Гордић, Витал Ајзелт, Џим Свини и многи други.

Овиом поводом данас је у „Кући кошарке“ одржана конференције за медије, на којиој су се Данеу, Ђурић и другови подсетили и првих великих медаља које су освојили за нашу кошарку на Светском првенству у Рију 1963. и на Олимпијским играма у Мексику 1968.

У име организатора, Мишко Марић је истакао да се утакмице играју у дворанама Визура, Визура Тошин Бунар, Пинки и Мастер Центар, а да се финалне борбе одржавају у хали Визура у Земуну, 24. новембра.

На конференцији за медије, присутнима се обратио и Дејан Томашевић, генерални секретар КСС, који је уз КСБ подржао организацију турнира.

Драгиша Шарић је изненада преминуо у јулу 2008. године на одмору у Пули. У то време, он је био помоћни тренер КК Партизан.Током играчке каријере, Шарић је наступао за Радник, Ушће, Војводину, Партизан, Профиколор, Хонвед и Беобанку, док је последњу сезону као играч провео 1999. године на Исланду.

Као тренер, Драгиша Шарић је радио у београдским Лавовима, Војводини, Визури, Мега Исхрани и Партизану.