Златиборски дани углавном сунчани, расположење на нивоу… Женска сениорска репрезентација Србије већ неколико дана на једној од наших најлепших планина хвата залет за Европско првенство у Чешкој (16-25. јун 2017)

Питамо новог капитена шампионки Европе Јелену Миловановић какви су први утисци са припрема?

– Једном речју – феноменални! Лепо тренирамо, полако улазимо у нови систем… Дуго познајем селектора, радила сам са њим у пар наврата… Сви се постепено упознају са његовим захтевима и, понављам, за сада све иде по плану и програму. Барем са моје тачке гледишта… – добро је раположена Јелена.

Каква је атмосфера на Златибору?

– Супер! Све девојке су ту, осим Невене Јовановић, која ће нам се прикључити за пар дана, што је јако важно јер је све ново. Најбитније је да су све девојке расположене за рад и усвајање нових информација и да се увек трудимо да све урадимо на максималном нивоу .

У репрезентацији има и нових играчица, како су се уклопиле и ко им помаже да се што брже адаптирају?

– Када је здрава атмосфера, девојке немају проблем да се нешто претерано уклапају, све то иде лагано. Само да се поштују договори, као и план и програм припрема, па се осећају као да су одувек биле ту…

Какав је осећај бити капитен репрезентације која је актуелни европски шампион и бронзана са Олимпијских игара у Рију?

– Диван! Бити капитен екипе као што је Србија је огромна част! Уживам у томе и трудим се, пре свега, да се и девојке максимално добро осећају… Надам се да је тако :)

Шта наше најбоље кошаркашице раде у слободно време на припремама на Златибору?

– Почетак припрема се углавном своди на разне упале мишића, па највише времена проводимо у соби 216, код физиотерапеута. Прво слободно јутро провеле смо поред језера, у центру Златибора, а за даље ћемо вас благовремено обавештавати… :) – уз осмех завршава „извештај“ са Златибора нови капитен сениорки Србије Јелена Миловановић.