Женска кошаркашка репрезентација Србије налази се на Златибору где спроводи нову етапу припрема за Европски шампионат који ће се наредне године одржати у нашој земљи. Под будним оком селекторке Марине Маљковић и кондиционог тренера Томажа Бринеца, 15 играчица улази у програм који би требало да донесе главни резултат за годину дана. Капитенка и једна од најискуснијих играчица Јелена Миловановић, која је у претходној сезони са мађарским Шопроном играла финале Евролиге, истиче да јој оваква окупљања веома значе.

– Припреме протичу веома добро. Напорно радимо, али заједно идемо ка истом циљу. Желимо да што спремније дочекамо наредно Европско првенство. Као капитенка имам обавезу више да новајлије полако уводим у Маринин систем рада, јер се поједине играчице нису са тим сусретале – истиче Јелена Миловановић.

Хладно и кишовито време на Златибору не утичу на квалитет рада, елан и велику жељу свих кошаркашица да испуне сваку обавезу и оставе што бољи утисак.

– Марина се вратила на место селекторке, па верујем да ће се вратити и све оне особине које су нас красиле у годинама када смо освојиле европско злато и олимпијску бронзу, а то су вредан рад, добра тимска хемија и висока агресивност на терену. Соња и ја као најискусније смо ту да усмеравамо саиграчице ка томе и потрудићемо се да наш посао одрадимо на најбољи могући начин – закључила је Јелена Миловановић.

Екипа ће на Златибору боравити до 6. јула, када ће се вратити у Београд и наставити припреме до 11. јула и одласка у Кину на турнир.