И у другој пријатељској утакмици, коју су репрезентативке Србије одиграле на Златибору у оквиру припрема за Олимпијске игре у Лилу и Паризу против Турске, остварена је победа 83:80 (30:15, 14:23, 14:14, 25:28).

Овога пута утакмица је била много неизвеснија и узбудљивија, а победник је решен тек у самој завршници. Србија је одлично почела, повела 9:0, стекла почетком друге четвртине највећу предност од 16 поена (37:21), да би Турска серијама успела да се врати у игру и уведе меч у завршници у резултатску клацкалицу.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Јована Ногић са 20 поена, а двоцифрене су биле још и Мина Ђорђевић са 16, односно Драгана Станковић са 12 поена.

Селекторка Марина Маљковић на овој утакмици пружила је шансу и младим репрезентативкама Ани Милановић и Дарији Несторов, које су успеле да се упишу у листу стрелаца.

Овога пута предност у скоку је била далеко на страни Србије 37-20, али су зато наше кошаркашице више грешиле (23-15 у продатим лоптама).

Србија наставља припреме на Златибору, где ће радити до 23. јуна.

-Самим тим што је ово била друга узастопна утакмица, очекивале смо да ће нам бити теже. Оне су ушле у дуел доста агресивније. Оно што ми морамо и даље да радимо јесте да побољшамо наш скок. Наравно, наша селекторка Марина Маљковић је на овој утакмици давала шансу и млађим играчицама, што ће нам бити од велике користи у будућности. У ове две утакмице смо се трудиле да одиграмо што боље можемо и надам се да ћемо у наредном периоду играти све боље и боље – рекла је Саша Чађо.

СРБИЈА: Раца 3, Матић, Росић 2, Чађо 5, Јовановић 5, Станковић 12, Митровић 4, Ногић 20, Јанковић 5, Боричић, А.Катанић 5, Милановић 1, И.Катанић 3, Ђорђевић 16, Несторов 2.

ТУРСКА: Акалан 10, Куртулмуш, Флитк 19, Ознен, Јлмаз 6, Сачалир 9, Аташ 5, Бајрам 6, Гул 4, Симшек, Ердоан 7, Јлдижан, Гунер 10, Узунолу 4.