Наредног викенда, од 30. јуна. до 3. јула 2016, биће организована још три турнира широм Србије у оквиру Рода 3х3 државног првенства, и то у Панчеву, Лесковцу и Свилајнцу, а централни догађај је 3. јула у Параћину – финални турнир Централне Србије.

У суботу 2. јула, на тргу Краља Петра Првог у Панчеву (плато испред општине), одржаће се квалификациони турнир у баскету Рода 3×3 првенства Србије. Главна награда за финалисте је пласман на завршни турнир Војводине, као и робне награде које обезбеђује Кошаркашки савез Србије. Победнику турнира ће припасти и чек од 30.000 динара. Поред сениора, на турниру ће учествовати и такмичари у категоријама јуниора, јуниорки и сениорки.

Планиран је и богат пратећи програм, као и долазак врхунских екипа из целе Србије и иностранства. Програм почиње у 10.00 часова.

Пријаве и информације о 3х3 турниру у Панчеву можете добити од Миодрага Лукића на телефон 065/33-66-212.


У оквиру пројекта „Играм за победу“, чији је циљ подстицање здравог стила живота, град Лесковац, Кошаркашки савез Србије и Канцеларија за младе већ традиционално организују турнир у 3х3 баскету. Турнир ће се одржати у насељу „Солидарност“ 2. и 3. јула 2016.

Победник турнира у Лесковцу добија право учешћа на завршном финалном турниру Рода 3×3 државног првенства Србије. Наградни фонд турнира  износи 60.000 динара, а ту је и комплетна спортска опрема за по четири играча екипа које играју финале.

Пријављивање екипа траје до 30. јула 2016, бесплатно је и врши се лично у просторијама Канцеларија за младе Лесковц или путем и-мејл адресе kancelarijazamlade@gradleskovac.org попуњавањем пријавног обрасца.

Техничку подршку овом турниру дају Културни Центар Лесковац, МЗ „Солидарност“ и други донатори.


Волонтерска организација Свилајнац – ВОС, под покровитељством СО Свилајнац, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије организоваће 30. јуна и 1. јула турнир у баскету, у оквиру Рода 3×3 првенства Србије.

„3×3 Свилајнац“ одржаће се на теренима ОШ „Јован Јовановић Змај“, где ће бити постављена мобилна подлога за баскет, а такмичење које је на програму 30. јуна биће спроведено у категоријама јуниора (1997. и 1998. годиште), кадета (1999. и 2000. годиште), пионира (2001. и млађи) и девојчица (1999. и млађе). Сениори ће се такмичити 1. јула.

Треба напоменути да су обезбедјене врло вредне новчане и робне награде, пошто ће победнички тим у сениорској конкуренцији освојити 80.000 динара, а другопласирани 20.000 динара. Четири првопласирана тима наћи ће се на финалу региона централне Србије у Параћину 3. јула.


Пошто се 3×3 турнири за регион Централне Србије полако приводе крају, кулминација ће бити управо у Параћину 3. јула. У том граду ће се одржати финални турнир Централне Србије, на коме ће учествовати 12 најбољих екипа из овог дела земље који су се квалификовали преко турнира у Крагујевцу и Рачи, или ће се тек квалификовати на турниру у Свилајнцу. Котизација на овом турниру се не плаћа, а 12 тимова учесника имаће прилику да се бори за слот (позивницу) на ФИБА Челенџер у Берлину, који се одржава 23. и 24. јула.

Турнир ће се одржати на главном градском тргу, где ће бити постављена два монтажна терена и сва остала неопходна опрема за 3×3 баскет. Треба напоменути да се 3×3 турнир у Параћину организује већ трећу годину заредом и да ће бити једини турнир који има и категорију баскеташа у колицима.