Српске кошаркашице још једно лето проводе на Златибору спремајући се за велико такмичење

Темпо рада златних кошаркашица на Златибору расте из дана у дан. Екипа се припрема за највећа искушења која их очекују на Олимпијским играма у Рију.

– Припреме се одвијају према плану и програму. Радимо јако и на тренинзима дајемо све од себе. Желимо да и на овом такмичењу прикажемо ону нашу препознатљиву игру која нас је красила свих ових година. Најбитније је да све протиче у једној веселој атмосфери. То је нешто што нас краси свих ових година. Дуго смо заједно, одлично се познајемо и све нове девојке се одлично уклапају – каже бек нашег тима Невена Јовановић.

Наше репрезентативке на Златибору остају до 19. јула, када се враћају у Београд, где ће у новобеоградској хали „Ранко Жеравица“ играти турнир са селекцијама Турске и Сенегала.

– Сувишно је причати о нашим амбицијама на Олимпијским играма. То је највећа спортска манифестација. Свесне смо да тамо идемо први пут, али имамо велику жељу да Србију прикажемо у што најбољем светлу и на терену и ван њега. Свим срцем ћемо се борити за наш грб – истакла је Невена Јовановић.

 
Прву утакмицу на Олимпијским играма у Рију српске кошаркашице одиграће 7. августа против Шпаније.