Јубиларни 20. Међународни мини баскет фестивал „Рајко Жижић“ одржаће се у Београду, на Београдском сајму (хала бр. 3) од 22. до 26. јануара 2020. године.

Пријаве учешћа ће се примати до 5.јануара 2020. године, а девојчице и дечаци ће бити подељени у четири годишта: 2009. и млађи, 2010. и млађи, 2011. и млађи, и 2012. и млађи. Сваки клуб може да пријави више екипа, а екипу сачињава 15 играча/играчица.

Играће се на пет терена, на кошевима висине 2,60 м и 2,75 м и лоптама број „4“ и “5”. Биће постављена и два терена на којима ће се играти Мини баскет на трави (биће постављена вештачка трава).

Свечано отварање је заказано за суботу 25. јануар 2020. године у 12.00 часова. У току такмичења биће органозована клиника за тренере „Од мини баскета до кошарке“, као и предавања за узрасне категорије рада са најмлађима, и то:

-Узраст 3-4 године – Мини баскет Играоница,

-Узраст 5-6 година – Мини баскет Учионица,

-Узраст 7-8 година – Мини баскет Радионица,

-Узраст 9-10 година – Едукативни тренинг Кошаркица,

-Узраст 11-12 година – Тренинг по станицама.

Имена предавача ће благовремено бити објављена. Том приликом ће бити представљени сви реквизити, кошеви и целокупна опрема која се користи за мини баскет. Обавезно је присуство свих тренера који раде са узрасном категоријом „мини баскет“, што је и услов за добијање лиценце.

Сви учесници који нису из Београда треба да благовремено јаве број чланова екипа, како би на време резервисали смештај у хостелу или ученичком дому са којима имамо сарадњу, а такође постоји могућност смештаја и у хотелу „Србија“ (Устаничка, Београд).

За све учеснике јубиларног 20. Међународног мини баскет фестивала „Рајко Жижић“ предвиђене су медаље и пехари.

Пријаве за учешће на Фестивалу примаће се на е-адреси: minibasket@kss.rs најкасније до 5. јануара 2020. године.

Црвени крст Србије и УНИТАС организација, која се бави борбом против трговине људима и децом, држаће радионице током трајања овог фестивала.