Кошаркашки савез Србије у сарадњи са НБА лигом организује први међународни Јуниор НБА турнир у нашој земљи под називом „Jr.NBA Arena Sport Finals“.

Турнир се одржава од петка 26. до недеље 28. маја 2023. године у Београду. Све утакмице се играју у дворани ФМП Арена у Железнику. На турниру учествују дечаци и девојчице 2009. годиште и млађи подељени у четири мушке и четири женске екипе – по две из Србије, једна из Словеније и једна из Хрватске. Свака екипа ће одиграти по три утакмице у групи у петак и суботу, а две првопласиране екипе из групе одиграће финалну утакмицу. Финале девојчица је заказано за недељу 28. мај у 9.30, у 11.15 је такмичење у шуту, у 12.00 „Закуцавање шоу“, а у 12.30 финале дечака.

Медијски партнер у организацији овог турнира је ТВ Арена спорт која ће уживо преносити утакмице, а које ће моћи да се прате и путем Јутјуб канала DScore.

У склопу овог турнира, од четвртка 25. маја до суботе 27. маја, у Тржном центру „Галерија“ биће изложен оригинални шампионски пехар НБА лиге, што ће бити прилика да се љубитељи НБА лиге фотографишу са трофејом, а очекује се и долазак неколико бивших НБА играча.