Мушка јуниорска 3х3 репрезентација у саставу Милош Антић, Немања Станковић, Лазар Грбовић и Његош Миловић, оверила је визу за учешће на предстојећем ФИБА У18 3х3 Евро купу који ће се одржати у Мађарској – Дебрецину од 31. августа до 2. септембра.

Јуниори су јучерашњим поразом од Шпаније закомпликовали сами себи ситуацију у групи и сам одлазак на ЕП. Међутим, данашњим партијама су показали да ће на самом Евро купу бити у најужем кругу екипа које су фаворити за освајање медаља. Наиме, у данашњим преосталим утакмицама у својој групи (А), 3х3 јуниори Србије пружили су изузетне партије и обедљиво савладали прво Израел резултатом 17:13, а потом и директног ривала за освајање другог места у групи репрезентацију Естоније резултатом 22:12. Обе утакмице су имале готово исти ток, и ни и једном тренутку није коначан исход и победа Србије долазила у питање. Освајањем другог места, Србија је чекала противника у бараж мечу – трећепласирану екипу у групи Б, а испоставило се да је то репрезентација Црне Горе која је са две победе данас у групи (јер су јуче остварили оба пораза) обезбедила треће место.

Меч против одговарајуће селекције Црне Горе био је изједначен само у првих неколико минута, да би већ средином меча наша селекција направила значајну предност коју је до краја контролисала. Коначан резултат је био 21:10, а том победом се Србија придружила репрезентацијама Мађарске, Чешке и Шпаније које су са овог турнира обезбедиле пласман на Евро куп.

Ово је трећи пут заредом да јуниори Србије учествују на Евро купу, а надамо се да ће ове године направити још корак више као освајању медаље, с обзиром на то да су прошле године завршили као пети изгубивши у четвртфиналу од освајача златне медаље репрезентације Белгије.

Поред наведених екипа на Евро купу ће у конкуренцији јуниора учествовати и екипе које су на преостала два квалификациона турнира (у Италији и Француској) обезбедиле учешће и то: Француска, Русија, Румунија, Грчка, Мађарска, Италија, Украјина, Немачка и Ирска.