Други дан „Алберт Швајцер“ турнира у Мајнхајму потврдио је да су јуниори Србије претенденти за највиши пласман. Данас су победили вршњаке из Турске резултатом 79-57 (по четвртинама: 14-14, 27-17, 20-12, 18-14).

Ефикаснији од осталих код наших јуниора били су Марјановић са 18 поена (4 скока, 6 изнуђених фаулова), Глишић са 14 (4 скока), те Симанић и Раданов са по 10 поена (Симанић 8 скокова, Раданов 4 асистенције). У Турској су бољи од осталих били Онуралп Битим са 16 поена и Дениз Генц са 11 поена.

Репрезентација Турске је рано стекла предност и резултат је био 10-4, до момента док наши јуниор нису ухватили прави ритам. Прва четвртина се завршила резултатом 14-14, и од почетка друге четвртине репрезентација Србије преузима контролу утакмице у потпуности. Својом другом “тројком” Раданов доводи Србију у предност, а већ у шестом минуту друге четвртине резултат је био 32-20 за Србију.

Иако су јуниори Турске у трећој четвртини рано ушли у проблем са фауловима (бонус) дали су све од себе у покушају да се врате у утакмицу – што им наши јуниори нису ни једног тренутка дозволили.

Бориша Симанић је изнео своје утиске по завршетку меча:

– Лоше смо отворили утакмицу и дозволили смо противнику доста скокова у нападу јер нисмо добро заграђивали кош. У другој четвртини смо то поправили и до краја утакмице одиграли добро и славили.

Селектор Гуровић је био задовољан и расположен након утакмице:

– Одиграли смо једну фантастичну утакмицу, превасходно смо у одбрани били сконцентрисани. Знали смо да репрезентација Турске игра одлично у нападу и 40 минута смо били фокусирани на њихов напад. У утакмицу смо ушли можда мало опуштено где нисмо испоштовали неке принципе које смо дефинисали у свлачионици, али већ у другом полувремену је све то функционисало како треба. Задовољан сам – разигравали смо и једноставно смо добро функционисали као тим. Морамо да заборавимо Турску јер нас сутра чека утакмица са Јапаном у којој идемо по нову победу.

Комплетну статистику са овог сусрета можете наћи на следећем линку:

http://www.basketball-bund.de/wp-content/uploads/AST2016-SRB-TUR.pdf

Противник наших јуниора у следећем мечу групне фазе биће репрезентација Јапана, а утакмица се игра у понедељак, 28. марта у 15.00 часова.