Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 19 година старости, у склопу припрема за Светско првенство које се од 27. јуна до 5, јула одржава у Грчкој, савалада је у првој контролној утакмици одиграној у дворани „Миленијум“ у Вршцу управо домаћина предстојећег плантераног шампионата: Србија – Грчка 70:66 (20:24, 15:19, 15:8, 20:15).

Изабраници селектора Александра Бућана нису блистали у првом делу игре, што је резултирало заостатком од осам поене (35:43). Међутим, у наставку сусрета репрезентативци заиграли су сјајно, колективном игром, чврстом одбраном и великом борбеношћу успели су да дођу до преокрета и победе која ће им пуно значити на плану самопоуздања у наставку припрема.

Наша прва контролна утакмица у припремном периоду која нам је била неопходна да проверимо колико смо урадили до сада. Послужила нам је пре свега да се уиграмо и спроведемо одређене минијатуре које вежбамо на тренинзима. Игром, а пре свега победом сам задовољан, али се нећемо заваравати јер Грци су дошли без неколико најбољих играча који играју у плеј-офу домаћег првенства – истакао је Александар Бућан, селектор српских јуниора.

 

СРБИЈА: Павловић, Симић 19, Чарапић, Остојић 4, Поповић 7, Раданов 8, Ђоковић 8, Драговић 6, Радовановић 4, Вучетић 2, Миладиновић 10, Анђелковић 2.

ГРЧКА: Толиополос 2, Миледгиевиц 2, Моуратос 3, Икономопулос 1, Митоглу 13, Цалбурис 12, Скоулидас 8, Христидис 2, Дорси 5, Стаматис 16, Михалоутсос, Дозидис.

Јуниорске репрезентације Србије и Грчке одиграће у суботу у Вршцу од 17:00 часова још једну контролну утакмицу.