Јуниори Црвене звезде мтс су шампиони Србије! Црвено-бели су у финалу завршног тунира у београдској дворани „Мега фектори“ савладали екипу Мега Бемакса после продужетка, кошем Зорана Пауновића у последњој секунди за 84:82 (26:23, 21:20, 16:22, 10:8, 11:9).

После изједначене игре на почетку утакмице, Црвена звезда користи грешке у одбрани Меге и са отворених позиција стиже до предности па је резултат после прве четвртине 26:23. У другој четвртини је Звезда тројкама дошла до највећих 11 поена предности (36:25), али је Мега после тога одиграла знатно ангажованије у одбрани, док је у нападу поенима испод коша смањивала предност, па је на полувремену било 47:43 за Звезду.

У трећој четвртини се разлика кретала у корист Звезде од три до девет разлике, али је Кузмановић са две тројке одржао прикључак Меге, да би домаћи појачали одбрану па је резултат пред последњих десет минута био 65:63 за Мегу.

Потпуно егал последња четвртина довела је до тога да се у последњи минут  ушло са 73:73, да би Церовина прво промашио шут за три поена, а потом и Дробњак из окрета и тешке позиције, па се ушло у продужетак.

У продужетку Мега постиже прва четири поена, али потом Звезда одговара са две тројке за 79:77 на два минута до краја. У изузетно узбудљивом финишу Лакић постиже тројку за плус три Звезде, Андрија Марјановић после промашаја Мишковића за три поена стиже до лопте и погађа уз фаул, а потом и додатно слободно бацање за нерешен резултат. Звезди је остало седам секунди, у последњем нападу Зоран Пауновић шутем преко руке доноси титулу Црвеној звезди за коначних 84:82.

У мечу за треће место Партизан НИС је био бољи од Бека – 99:93.

За МВП финалног турнира је изабран Марко Пецарски из Партизана, који је сакупио укупно 105 индексних поена, уз просек од 25.3 поена и десет скокова по мечу. Најбољи стрелац је Никола Ковачевић из КК Беко, који је на финалном турниру постигао укупно 79 поена, или 26.3 у просеку.

Захвалницу Кошаркашког савеза Србије за одличну организацију финалног турнира генералном менаџеру Мега Бемаxа Горану Ћакићу уручио је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

Медаље су победничкој екипи предали директор маркетинга компаније Рода Матија Протић и потпредседник КСС за мушку кошарку Игор Ракочевић, а пехар победничкој екипи предао је Ракочевић.