МЕГА МИС – БОРАЦ МОЦАРТ 78:60 (18:17, 17:10, 24:14, 19:19)

Јуниори Меге МИС постали су шампиони Србије, пошто су у финалу завршног турнира у београдској дворани „Баскет Сити“ савладали чачански Борац Моцарт!

Утакмица је почела прилично изједначено, а Мега је у 5. минуту повела 13:8. Међутим, Борац је одговорио серијом 9:1 за предност 17:14. Узвратили су Београђани серијом 9:0 и поново повели 23:17 у 12. минуту. До полувремена, јуниори Меге су држали једноцифрену предност и на велики одмор отишли са 35:27.

Наставила је Мега у истом ритму на почетку треће деонице, а у 23. минуту стигла до прве двоцифрене предности – 43:33, а два минута касније и до 50:33. Смањили су Чачани у 28. минуту на 41:51.

У последњој четвртини Мега је повећала предност на недостижних 64:44 у 33. минуту. Јурио је Борац прикључак, смањио у 35. минуту на 53:64, али се Мега није дала. Подигли су Београђани два минута пре краја на 74:58 и све је било готово. Јуниори Меге су могли да почну велико славље…

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/roda-jls/roda-juniorska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/AEWm8Ice26KRbg

У мечу за треће место Црвена звезда мтс је савладала Динамик – 73:50.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/roda-jls/roda-juniorska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/mhYvniUZw0B2Rw

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира КК Црвена звезда мтс доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је генерални секретар  КСС Златко Болић доделио спортском директору Звезде Милану Дозету.

# Најбољи стрелац лигашког дела такмичења је Богољуб Марковић из Меге, који је током лиге укупно постигао 506 поена. Признање му је уручио комесар такмичења Бојан Поповић. Поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић.

# МВП играч лигашког дела Рода јуниорске лиге Србије је такође Богољуб Марковић из Меге са 713 индексних поена, а ово признање и пригодан поклон уручио му је Бојан Поповић, а поклоне Стерлинга Ирена Јекић.

# У најбољу петорку лигашког дела такмичења по гласовима тренера изабрани су Богољуб Марковић (Мега) са 43, Ђорђе Ћурчић (Борац) са 27, Саво Дрезгић (Партизан) са 16, Павле Николић (Борац) са 15 и Лазар Гачић (Црвена звезда) са 14 бодова. Пехаре и пригодне поклоне уручио је Оливер Костић, помоћни тренер сениорске репрезентације Србије и Александар Бућан, стручни сарадник КСС. Поклоне Стерлинга поделила је Ирена Јекић.

# Најбољи стрелац финалног турнира је  Асим Ђуловић из Меге са укупно 65 поена. Признање и пригодан поклон уручио му је Оливер Костић, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# МВП играч финалног турнира је Асим Ђуловић, са укупно 76 индексних поена, а признање и пригодан поклон дао му је бивши репрезентативац Александар Рашић. Поклоне компаније Dunk shop и компаније McDavid производа из асортимана са сајта www.sportskaprodavnica.rs уручио је представник Јован Марељ, а поклон компаније Стерлинг Ирена Јекић.

# Пријатељ КСС компанија Стерлинг припремила је поклоне за све екипе које су се појавиле на свечаној церемонији доделе награда.

# Специјалну награду за најбољег играча турнира на основу гласова тренера такође је освојио Богољуб Марковић из Меге. Пригодан пшоклон КСС уручио му је стручни сарадник КСС за развој играча и праћење рада Александар Бућан, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# Четврто место припало је екипи Динамика, а пехар им је уручио Бојан Поповић.

# Пехар за треће место екипи Црвене звезде уручио је Александар Бућан, а бронзане медаље Оливер Костић и Александар Рашић.

# Пехар за друго место екипи Борца уручио је представник Роде Младен Докић, а сребрне медаље Златко Болић и Младен Докић.

# Златне медаље за прво место екипи Мега МИС доделили су Златко Болић и Младен Докић.

# Шампионски пехар јуниорима Меге уручио је генерални секретар КСС Златко Болић.