Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 18 година старости, отпутовала је у Италију где ће од 1. до 3. јула у Ћистернину учествовати на веома квалитеном турниру, уједно и једној од главних провера пред почетак Европског првенства које се од 23. јула до 2. августа одржава у Грчкој. Селектор Слободан Клипа повео је на Апенине 14 играча који ће имати прилику да се наметну у дуелима са селекцијом домаћина, Хрватском и Чешком.

После напорних припрема на Златибору, одиграли смо два контролна меча са селекцијом Русије, а турнир у Италији биће идеална прилика да проверимо колико смо до сада урадили и у кавој смо тренутно форми. Играћемо у три дана исто толико утакмица, што ће бити симулација онога што нас очекује на Европском првенству – истакао је Слободан Клипа, селектор јуниорске репрезентације Србије.

Србију ће на турниру у Италији представљати следећих 14 играча: Слободан Јовановић (Партизан НИС), Никола Танасковић (Партизан НИС), Димитрије Спасојевић (Партизан НИС), Алекса Раданов (Црвена звезда Телеком), Стефан Кенић (Црвена звезда Телеком), Никола Поповић (Црвена звезда Телеком), Матија Радовић (Црвена звезда Телеком), Ђорђе Димитријевић (Здравље Лесковац), Младен Грушановић (Мега Лекс), Алекса Чабрило (Мега Лекс), Никола Ћирковић (Земун), Милош Јовић (Чешка), Бојан Нешић (Сарагоса, Шпанија) и Стефан Николић (Виртус, Италија).

У Стручном штабу јуниорске репрезентације Србије поред селектора Слободана Клипе налазе се још помоћни тренери Иван Смиљанић и Миодраг Динић, као и физиотерапеут Љубиша Стојиљковић.

ЈУНИОРСКИ ТУРНИР У ЋИСТЕРНИНУ

  1. јул: Србија – Хрватска (18:30), Италија – Чешка (20:30)
  2. јул: Србија – Чешка (18:30), Италија – Хрватска (20.30).
  3. јул: Чешка – Хрватска (18:30), Италија – Србија (20:30).