Јуниорска репрезентација Србије отпутовала је у среду 14. децембра преподне преко Истанбула за турски град Самсун, где ће од 16. до 22. децембра 2016. учествовати на Европском првенству за играче до 18 година.

Наше јуниоре је на аеродрому „Никола Тесла“ на пут испратио генерални секретар КСС Дејан Томашевић, који им је пожелео срећу на овом великом такмичењу.

Као што је познато, циљ нашег тима на челу са тренером Миланом Гуровићем свакако је једно од првих пет места која обезбеђују пласман на Светско првенство у Каиру 2017. године.

– Можда нас је мало пореметила сва та неизвесност после нових терористичких напада у Истанбулу, али, као што видите, Европско првенство није поново одложено и надам се да ће бити све у реду – рекао је тренер наших најбољих јуниора Милан Гуровић. – Очекујем да пружамо добре партије у изборимо пласман на Светско првенство 2017.

Пар речи и о саставу тима…

– Нажалост, много нам недостаје један од наших најбољих играча Александар Аранитовић, који је обновио повреду. Бориша Симанић и Лазар Николић су са нама, иако су нам се прикључили касније… Ово ЕП је за играче 1998. годиште, а пола нашег тима је 1999, док је Момиров 2000. годиште, али стварно имамо респектабилан тим!

Србија ће се такмичити у групи Д са репрезентацијама Француске, Словеније и Русије. Први меч наши момци играју у петак 16. децембра у 18.45 сати против Словеније, дан касније је утакмица са Русијом (16.30), а у недељу 18. децембра против Француске (14.15).

– Први ривал су Словенци, не познајемо их добро, али је сигурно да су квалитетни и да морамо да пружимо максимум да бисмо дошли до победе. Морамо да будемо међу прва два тима у групи да бисмо прошли у други круг, силно желимо да такмичење отворимо победом – јасан је Гуровић.

Србију ће на ЕП у Самсуну представљати следећи играчи: Душан Беслаћ (Динамик), Бориша Симанић, Алекса Ускоковић, Стефан Ђорђевић, Стефан Момиров и Ранко Симовић (Црвена звезда мтс), Алекса Раданов (ФМП), Никола Мишковић и Новак Мусић (Мега Лекс), Милош Глишић, Лазар Николић (Стела Азура, Италија) и Алекса Степановић (Спарси, БиХ).

Први тренер је Милан Гуровић, помоћни тренери Владимир Јовановић и Михајло Шушић, а физиотерапеут Љубиша Стојиљковић.