Мушка јуниорска репрезентација Србије отпутовала је за мађарски Дебрецин, где се већ традиционално одржава ФИБА У18 3х3 Евро Куп (Европско првенство). Првенство ће трајати од 31. августа до 2. септембра, а занимљиво је да ће се један дан „поклопити“ такмичење најбољих европских јуниорских репрезентација са ФИБА Мастерс турниром светске турнеје. Ради се о петом по реду Мастерс турниру ове сезоне, а куриозитет је да ће на овом турниру чак пет екипа из Србије учествовати у главном жребу од укупно 12 екипа – Нови Сад, Лиман, Београд, Врбас и Раља, као и још једна екипа из Србије која ће наступати у квалификацијама и покушати да обезбеди место у главном жребу – Крагујевац.

На најбољу европску јуниорску 3х3 смотру репрезентација Србије путује у следећем саставу: Милош Антић, Немања Станковић, Његош Миловић и Стефан Бијелић (који ће наступати уместо Лазара Грбовића који је играо у квалификацијама за ЕП). Уз екипу ће у Дебрецину бити селектор мушких репрезентација Србије Горан Војкић и тренер репрезентација Данило Лукић.

Српски 3 х 3 јуниори се налазе у веома тешкој групи Ц уз екипе Италије и домаћина Мађарске. У случају да Србија заврши на једном од прва два места у својој групи, противник у четвртфиналу ће им бити екипа из А групе у којој се налазе екипе Украјине, Чешке и Немачке.

Први меч јуниори играју првог дана такмичења – у петак, 31. августа од 11.00 сати против репрезентације Италије, док је меч против Мађарске истог дана од 12.30 сати.

Све мечеве ЕП можете директно пратити на официјелном сајту самог првенства на адреси: http://www.fiba.basketball/3x3u18europe/2018

као и на ФИБА 3х3 youtube каналу: https://www.youtube.com/fiba3x3/