Мушка јуниорска репрезентација Србије отпутовала је у мађарски Дебрецин где ће од 01-03. септембра учествовати на 2017 ФИБА У18 Евро Купу. Подсећамо да су пласман на ЕП  почетком августа наши јуниору остварили на квалификационом турниру одржаном у Летонији.

Репрезентација у саставу: Милош Новаковић, Марко Бакула, Никола Ковачевић и Милош Антић, коју ће као селектор предводити Горан Војкић, налази се у групи Д са домаћинима Мађарском и Естонијом. Своје мечеве у групи ће играти другог дана турнира (у суботу 02. септембра) и то: против Мађарске од 17:20 сати, да би меч са Естонијом играли од 19:10 сати.

Сви мечеви турнира се могу дирекно пратити на официјелном сајту такмичења на адреси: http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2017, као и на „ју-тјуб“ адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet

У осталим групама такмиче се следеће репрезентације – група А: Холандија, Белгија (актуелни Светски првак у јуниорској конкуренцији) и Чешка; група Б: Румунија, Италија и Шпанија; група Ц: Украјина, Француска и Израел.

Поред такмичења у мушкој конкуренцији у Дебрецину се одржава Евро Куп и у конкуренцији јуниорки.

Најважнија је чињеница да се јуниорски Евро Куп одржава у исто време када и 3х3 Светски Мастерс турнир у Дебрецину, те ће се у петак, 1. септембра у ранијим дневним терминима одиграти утакмице у оквиру група Б и Ц на Евро Купу, док ће вечерњи термини бити резервисани за одигравање завршнице Дебрецин 3х3 Мастерса у сениорској конкуренцији у оквиру Светске ФИБА 3х3 турнеје.

Још једна чињеница је веома важна, а то је да по први пут на једном Мастерс турниру учествује чак четири екипе из Србије (од укупно 12 екипа које на различите начине обезбеђују учешће), и то: Нови Сад, Лиман, Београд и Сремска Митровица. Једино екипа Сремске Митровице није успела да прође квалификациону групу и настави такмичење у четврфиналу. Зато ће у четвртфиналу Нови Сад за противника имати екипу Крања, Лиман за противника има Варшаву, док Београд игра против Љубљане.

Четвртфинални мечеви су на програму 1. септембра од 17:30 часова, да би након тога уследило и разигравање за победника Мастерса током вечери.