Јуниорска репрезентација Србије у 3х3 кошарци пласирала се у четвртфинале 2017 ФИБА 3х3 Евро Купа који се од 01-03. септембра одржава у Дебрецину (Мађарска). За противника ће имати репрезентацију Белгије (актуелног Светског јуниорског првака у 3х3 кошарци).

Наши јуниори су у свом првом мечу дана за противнике имали домаћине – Мађаре који су пружили изузетан отпор, али су на крају наши јуниори славили резултатом 20-16. Утакмица је била веома неизвесна, а сам почетак није наговештавао овакав исход – Мађари су водили са 7-3. Када се „повезало“ неколико добрих одбрана са ефикасним нападом предност је достигнута и наши јуниори су се „вратили у меч“. До последњих два минута је трајала изједначена борба да би се репрезентација Србије коначно „одвојила“ и привела меч крају на најбољи могућ начин.

У другом мечу дана за наш тим приказана је много квалитетнија и шутерски ефикасија игра да је противник – репезентација Естоније поражен резултатом 21-11. Након само два минута изједначене борбе наши јуниори са неколико погођених шутева за два поена праве осетну разлику не дозвољавајући противнику да се врати у игру, како би меч без неизвесности привели крају.

На овај начин обезбедили су прво место у својој квалификационој групи Д, те за противника у четвртфиналу имају другопласирану екипу из групе А – репрезентацију Белгије. Тај меч је на програму турнира сутра (у недељу, 3. септембра) од 16:20 часова. Директан пренос овог меча и свих осталих мечева Европског првенства за јуниоре можете дирекно пратити на официјелном сајту такмичења на адреси: http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2017, као и на „ју-тјуб“ адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet

Остали парови четвртфинала су: Француска-Италија, Шпанија-Израел и Холандија-победник дуела Мађарска-Естонија (овај меч наше Д групе није одигран вечерас  због лоших временских прилика – кише, највероватније ће се играти сутра пе свих осталих мечева дана).