АРТ БАСКЕТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 72:58 (20:16, 17:17, 21:15, 14:10)

Јуниорке Арт Баскета освојиле су титулу шампионки Србије, пошто су у финалу завршног турнира у Пожеги биле боље од вршњакиња из Црвене звезде.

Арт је нешто боље отворио меч, али је Звезда брзо прешла у вођство у прилично изједначеној првој четвртини, па у 8. минуту повела 15:9. Ипак, Арт је одговорио серијом 11:1 и на прву паузу отишао у плусу – 20:16.

Играло се у јаком ритму у другој четвртини, а Арт је држао од једног до четири поена вишка захваљујући расположеним Авлијаш и Талијан. Са друге стране, прикључак је држала одлична Јевтовић, па је на полувремену било 37:33.

Повео је Арт у 24 минуту са највећих 47:39, али су црвено-беле одмах смањиле. Међутим, Звезда је наставила са промашајима и константно је била у минусу од шест до десет поена. Пришла је екипа тренера Немање Планојевића минут пре краја треће деонице преко Акшам и Зечевић на 48:53, а на последњу паузу после тројке и два слободна бацања Васиљевић Арт је отишао са „плус десет“ – 58:48.

Много промашаја на обе стране виђено је у уводним минутима последње деонице, а после тројке Аранђеловић Арт је дошао до огромних 65:50 у 34. минуту. Покушавала је Звезда да се врати у меч, али шут и даље није служио, док је Арт сигурном игром чувао велику предност и рутински је привео меч крају.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

У мечу за треће место Крљево је победило Новосадску ЖКА – 75:62.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира ЖКК Слога Маја Консалтинг доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар такмичења Бранко Алексић уручио спортском директору клуба Петру Савићу.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Марија Авлијаш из Арт Баскета са укупно 80 поена. Признање и пригодан поклон уручила јој је капитен ЖКК Слога Наташа Филиповић, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# МВП играчица финалног турнира је Дуња Зечевић из Црвене звезде, са укупно 72 индексна поена. Она је добила награду под називом „Драгана Вуковић“, коју јој је уручио тренер Слоге Саша Матеничарски.

# Четири првопласиране екипе добиле су поклоне компаније Стерлинг, пријатеља и партнера КСС.

# Четврто место припало је екипи Новосадска ЖКА, а пехар је уручио Петар Савић.

# Пехар за треће место екипи Краљева уручила је председница Скупштине општине Пожега Славица Симовић, а бронзане медаље директор СКЦ Пожега Срђан Стевановић и Наташа Филиповић.

# Пехар за друго место екипи Црвене звезде уручио је потпредседник Спортског савеза Пожеге Василије Чарапић, а сребрне медаље Славица Симовић и Петар Савић.

# Златне медаље за прво место екипи Арт Баскета доделили су Василије Чарапић и Срђан Стевановић.

# Шампионски пехар јуниоркама Арт Баскета уручила је председница Скупштине општине Пожега Славица Симовић.