ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕГА АРТ 78:82 (22:15, 17:20, 7:16, 26:21, 6:10)

Јуниорке Меге Арт одбраниле су титулу шампионки Србије, пошто су у неизвесном финалу завршног турнира у Оџацима после продужетка биле боље од вршњакиња из Црвене звезде.

Меч је почео прилично изједначено, уз неколико промашаја на обе стране, да би Звезда после пет минута игре повела 9:4. Одговорила је Мега мини серијом 6:0 и први пут повела. Екипе су се смењивале у вођству неко време, али су црвено-беле поново преузеле иницијативу и на први одмор отишле са 22:15.

Држала је Звезда и у другој деоници пет до осам поена предности до 16. минута, када је Мега направила серију 11:0 и поново повела – 31:27. Одговорила је Звезда са 12:4 за 39:35 минут пре полувремена, а са тим резултатом се и отишло на велику паузу.

У истом ритму кренула је и трећа четвртина. Имала је Звезда малу предност, а у 26. минуту поново је било изједначено – 41:41. Преузела је Мега мало вођство, до три поена разлике, у 29. минуту подигла на 49:44, а на последњу паузу отишла са „плус пет“ – 51:46.

Све је било отворено и у уводним минутима последњег периода. У 34. минуту поново је било изједначено (56:56), па су се екипе смењивале у минималном вођству. Везала је Звезда тројку и двојку за 63:58, Мега је брзо одоговрила (64:64) и ушло се у неизвесну завршницу. Окренула је Мега са линије пенала два минута пре краја на 69:66, погађала у пенал завршници, као и Звезда, па је у последњем минуту било 72:70 за Мегу. Изједначила је Звезда преко Драгићевић, Мега није искористила последњи напад и ушло се у продужетак.

Боље је Звезда отворила додатних пет минута, повела 76:72, а када је на минут и по пре краја Алексић са два пенала смањила на 75:76, опет је све било отворено. Нису црвено-беле искористиле напад, поново је фаулирана Алексић, која је опет оба пута била сигурна за предност Меге 77:76. Промашила је Звезда тројку, на другој страни Алексић погодила за два и 79:76 на 44 секунде пре краја. Још један промашај црвено-белих за три казнила је Симончевић са линије пенала за 81:76. Смањила је Дацић на 78:81 на 15 секунди пре краја. Фаулирана је Алексић, једном је била сигурна, покушала Звезда поново тројком, али није успела и почело је велико славље Меге.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

У мечу за треће место Крљево је победило Војводину – 71:61.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је за сјајну организатору турнира СУК Торпедо Оџаци доделио плакету, коју је комесар такмичења Бранко Алексић уручио Душану Станимировићу.

# КСС је доделио плакету Спортском савезу Општине Оџаци за подршку у организацији турнира, коју је Алексић уручио Јелени Игњатић.

# КСС је доделио и плакету за покровитељство и несебичну помоћ у организацији турнира Општини Оџаци, коју је Алексић уручио члану већа за спорт Небојши Николићу.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Бојана Живковић из Војводине 021 са укупно 62 поена. Признање и пригодан поклон КСС уручио јој је Војислав Голубовић, као и поклон СУК Торпедо Оџаци, ваучер на 5.000 динара Планете спорт.

# МВП играчица финалног турнира је Јована Поповић из Меге Арт са укупним индексом корисности 79. Плакету која носи име Драгане Вуковић, поклон КСС и поклон ваучер компаније www.sportskaprodavnica.rs  за производе www.McDavidbalkans.com доделио је Милош Пађен.

# Четврто место припало је екипи Војводине 021, а пехар је уручио Душан Станимировић.

# Бронзане медаље екипи Краљева уручили су председник Спортског савеза Општине Оџаци Јелена Игњатић и Душан Станимировић, а пехар за треће место Игњатић.

# Сребрне медаље екипи Црвене звезде уручили су Небојша Николић и Јелена Игњатић, а пехар за друго место Николић.

# Златне медаље екипи Мега Арт доделили су Небојша Николић и Михајло Сујер.

# Шампионски пехар јуниоркама Мега Арта уручио је у име председника Општине Оџаци Михајло Сујер.