Женске јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, отпутовала је у Француску где ће од 1. до 3. јула у Лиону учествовати на веома јаком турниру и имати једну од главних провера пред почетак Европског првенства које се од 23. до 31. јула одржава у Шопрону (Мађарска). Поред домаће селекције изабранице селектора Милоша Павловића, одмериће снаге са селекцијама Мађарске и Пољске.

 

Прошлог викенда имали смо прве провере у виду двомеча са селекцијом Словеније. Увидели смо колико смо урадили у досадашњем делу припрема и на чему треба још више да инсистирамо. Идеална прилика за тако нешто је турнир у Лиону. Акценат ће бити на што бољем кретању, чвршћој игри и повећању нивоа самопоуздања код девојака. Резултат још увек није у првом плану, али се макисималан приступ, борбеност и испуњавање задатака подразумевају. Посебно ће бити занимљиви дуели са Француској и Мађарском, јер са овим селекцијама укрштамо у другој фази Европског првенства – истакао је Милош Павловић, селектор српских јуниорки.

 

Србију ће на турниру у Лиону представљати следећих 13 кошаркашица: Милица Бојовић (Црвена звезда), Владана Вујисић (Студент), Невена Вучковић (Радивој Кораћ), Ђурђина Ђокић (Црвена звезда), Мина Ђорђевић (Црвена звезда), Тијана Јелић (Радивој Кораћ), Тамара Јованчевић (Француска), Ивана Катанић (Црвена звезда), Невена Наумчев (Црвена звезда), Марија Стојановић (Партизан), Марија Стојиљковић (Радивој Кораћ), Ана Марија Стојчић (Студент) и Теодора Турудић (Радивој Кораћ).

У Стручном штабу поред селектора Милоша Павловића, налазе се његови асистенти Весна Деспотовић и Ненад Марковић и физиотерапеут Мирко Алексић.