Нове јуниорске шампионке Србије су кошаркашице Радивоја Кораћа! Оне су у врло неизвесној финалној утакмици завршног турнира у Србобрану савладале Црвену звезду Комбанк и освојиле пехар намењен првакињама државе – 60:53 (11:10, 12:12, 14:19 и 23:12).

У врло занимљивој утакмици, у којој су екипе биле прилично изједначене, у редовима победничког тима најбоље су биле Јована Боричић 19 поена у девет скокова и Надежда Недељков са 12 поена и чак 12 ухваћених лопти.

У Црвеној звезди истакле су се Марта Вуловић са 19 поена и Николина Деурић са десет поена и 14 скокова.

Комплетну статистику са меча можете видети овде

http://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

У мечу за треће место, Новосадска ЖКА победила је екипу домаћина ЖКК Србобран – 73:59.

 

НАГРАДЕ

Одмах по завршетку утакмице и прославе играчица и навијача екипе Радивој Кораћ, приступило се церемонији доделе пехара, медаља и признања.

Плакету КСС у име ЖКК Србобран за сјајну организацију Финалног турнира примио је Милорад Субић, а уручио му је Душан Пројовић, потпредседник КСС за такмичења.

Најбољи стрелац турнира Надежда Недељков (ЖКК Радивој Кораћ) са 61 поеном укупно, добила је пехар од стране Милорада Субића, председника клуба домаћина ЖКК Србобран. Иста играчица је и МВП турнира са индексом корисности 75, а пехар јој је уручио Горан Вуковић, брат изненадно преминуле бивше кошаркашице Драгане Вуковић која је била велики ентузијаста у женској кошарци, по којој ова награда носи име.

Пехар за ЖКК Србобран, за освојено четврто место, капитену екипе Мирјани Ђокић је уручио Бојан Поповић, комесар такмичења.

Бронзане медаље за Новосадску ЖКА уручили су Зоран Тир, стручни сарадник КСС, и  Бојан Поповић, а пехар је Новосађанкама уручио Милорад Субић.

Сребрне медаље и пехар јуниоркама Црвене звезде уручили су потпредседник КСС Душан Пројовић и Зоран Тир.

Златне медаље екипи Радивој Кораћ уручили су потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић и Пројовић, а шампионски пехар победничком тиму уручила је Ана Јоковић.