Јуниорска мушка У18 репрезентација Србије у 3х3 кошарци пласирала се на Европско првенство које се од 9-11.септембра одржава у Мађарској. Наши јуниори су заузели треће место на квалификационом турниру који се 16. и 17.јула  одржао у главном граду Летоније – Риги.

За јуниорску репрезентацију су на овим квалификацијама наступали: Хаџић Иван, Јеротић Никола, Лаковић Мартин и Ћосић Марко. Селектор репрезентације и стручно лице КСС које је пратило јуниоре био је Горан Војкић.

У конкуренцији 14 тимова, репрезентација Србије је требало да избори пласман међу првих шест екипа које „путују“ на Европско првенство. У прелиминарној групи (Д) Србија је стартовала поразом од Турске (која је бранилац јуниорске титуле са прошлогодишњег Европског првенства одржаног у Белорусији)  резултатом 14-9. Након ове утакмице уследиле су две убедљиве победе против репрезентација Бугарске (15-7) и Израела (18-10) чиме је обезбеђено друго место у групи и пласман у четвртфинале.

У четвртфиналној утакмици, која је директно и одлучивала о пласману на Европско првенство, наши јуниори су били бољи од фаворизованих вршњака из Немачке (који су до тада убедљиво савладали у својој групи Русију са 21-9, и Румунију са 19-9) и победили резултатом 18-13. Утакмица је била изузетно интересантна – на мање од четири минута до краја утакмице рерпезентација Немачке је водила резултатом 12-7, да би се наш тим „пробудио“ и потпуно преокренуо ситуацију на терену у веома мало времена које је преостало.

У полуфиналу наши јуниори су поражени од домаћина Летоније резултатом 9-7, али су у коначном пласману заузели треће месту и тиме оверили „визу“ за Европско првенство. Поред наше репрезентације са квалификација у Риги на ЕП још путују и првопласирана екипа на турниру Словенија, Летонија, Румунија, Немачка и Турска. Занимљиво је нагласити да је турнир био изузетно квалитетан, те да јуниорске репрезентације попут Шпаније и Русије нису успеле да се квалификују.

У исто време у Мађарској је одржан други квалификациони турнир које даје преосталих шест екипа за Европско првенство, а са њега на Европско првенство путују: Чешка Република, Мађарска, Грузија, Белгија, Француска и Андора.