Јуниорска 3х3 репрезентација Србије отпутовала на Европско првенство у мађарски град Дебрецин, који ће од 9. до 11. септембра угостити најбоље јуниорске репрезентације Европе у 3х3 кошарци. На овој највећој континенталној смотри своје место су нашли и наши јуниори, који су пласман обезбедили трећим местом на квалификационом турниру одржаном у јулу месецу у Летонији.

Репрезентација Србије наступиће у следећем саставу: Мартин Лаковић, Иван Хаџић, Марко Ћосић и Милош Новаковић (који је заменио Николу Јеротића који је играо у квалификацијама, али због повреде не може да наступи на ЕП), док их као селектор води Горан Војкић.

Наши јуниори налазе се у групи Д са селекцијама Белгије и Немачке, а своје мечеве ће играти другог дана такмичења, 10. септембра, и то прво против вршњака из Белгије у 19.30 сати, а потом против Немаца (које је наша репрезентација у Летонији победила у четвртфиналу обезбедивши на тај начин пласман на ЕП) од 20.55 часова. У случају пласмана у четвртфинале, противник наших јуниора биће репрезентација из групе А у којој наступају Румунија, Француска и Грузија. Поред већ набројаних екипа, преостале репрезентације које учествују на Европском првенству (укупно 12 учесника) су Словенија, Чешка, Андора, Мађарска, Турска и Летонија.

Све мечеве Европског првенства за јуниоре могуће је директно пратити на сајту

http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2016

као и на адреси

https://www.youtube.com/c/fiba3x3