Главни град Летоније предстојећег викенда (5 – 6. августа 2017. године) биће домаћин једном од два квалификациона турнира који се играју за одлазак најбољих 12 јуниорских (У18) репрезентација на 2017 ФИБА У18 3х3 Евро Куп (Европско првенство).

Наша мушка јуниорска репрезентација се налази међу 15 екипа које ће се борити за пласман у првих шест екипа на турниру што би им обезбедило одлазак на Евро Куп који ће од 1 – 3. септембра бити одржан у Дебрецину (Мађарска).

Јуниорска репезентација у саставу: Новаковић Милош, Антић Милош, Бакула Марко и Ковачевић Никола, коју предводи селектор мушких 3х3 селекција Горан Војкић, такмичиће се у првој фази у групи Д са екипама Андоре, Италије и Грчке. Најбоље две екипе из групе одлазе у четвртфинале где победник директно обезбеђује пласман на Евро Куп, док поражена екипа разиграва за пласман до шестог места.

Репрезентација Србије свој први меч игра сутра од 12:10 сати против екипе Андоре на главном терену, док ће преостала два мећа играти на терену број 2 и то против Грчке од 13:40 сати, и против Италије од 18:40 сати. Подсећамо да је главни терен покривен камерама и директан пренос свих мечева са наведеног терена моћи ће да се пратие на официјелном сајту такмичења на адреси: http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2017/latvia/games, као и на „ју-тјуб“ адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet

У случају евентуалног проласка наше репрезентације у четвртфинале потенцијални противници ће им бити учесници А групе – Украјина, Пољска или Шпанија.

Други квалификациони турнир се одржава у мађарском Солноку, где ће се 12 екипа борити за шест преосталих „виза“ за У18 Евро Куп у Дебрецину.