Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи до 18 година старости, отпутовала је у Грчку, где их у Волосу чека најпре јак међународни турнир (18. – 20. јул), а затим и старт Европског првенства (23. јул – 2. август). Селектор Слободан Клипа после нешто више од четири недеље припрема определио се за 12 играча које у предстојећем периоду очекују велика искушења.

– Предстојећи турнир ће нам бити генерална проба пред почетак Европског првенства. Имаћемо прилику да се адаптирамо на дворану, услове и атмосферу која ће нас чекати на Европском првенству. Утакмице су нам преко потребне за уигравање, јер су нам се тек недавно прикључили Милош Глишић, Александар Аранитовић, Давид Миладиновић, Војислав Стојановић и Бориша Симанић који су учествовали на Светском јуниорском шампионату. Морамо им што пре пронаћи одговарајуће улоге и укомпоновати их у тим. Надамо се само да нећемо имати проблема са повредама јер је ово 12 момака који су пријављени за учешће на шампионату Европе. Са нама на жалост нису, Никола Танасковић и Милош Армуш које су баш повреде у последњи час спречиле да буду у тиму – закључио је Слободан Клипа, селектор мушке јуниорске репрезентације Србије.

Србију ће на турниру у Волосу, али и на Европском првенству које се одржава у истом граду представљати следећи играчи: Слободан Јовановић, Димитрије Спасојевић, Милош Глишић (Партизан НИС), Алекса Раданов, Стефан Кенић, Никола Поповић, Александар Аранитовић, Давид Миладиновић, Војислав Стојановић (Црвена звезда Телеком), Ђорђе Димитријевић (Здравље Лесковац), Никола Ћирковић (Земун) и Бориша Симанић (ФМП).

У Стручном штабу јуниорске репрезентације Србије, поред селектора Слободана Клипе, налазе се још помоћни тренери Иван Смиљанић, Александар Глишић и Миодраг Динић, као и физиотерапеут Љубиша Стојиљковић.

ЈУНИОРСКИ ТУРНИР У ВОЛОСУ
18. јул: Србија – Француска (18:00), Грчка – Италија (20:30)
19. јул: Србија – Италија (18:00), Грчка – Француска (20:30)
20. јул: Француска – Италија (18:00), Грчка – Србија (20:30).