Мушка јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 2000. године и млађи, отпутовала је данас у Москву где ће 17. и 18. јула одиграти две контролне утакмице са селекцијом Русије. Биће то својеврсна генерална проба пред почетак Европског првнства које се од 28. јула до 5. августа одржава у Летонији.

Изабраници селектора Александра Бућана у досадашњем делу припрема боравили су на Златибору, Врњачкој Бањи и у Вршцу, где су одиграли пет контролних утакмица против селекција Турске и Француске.

– Задовољан сам урађеним у досадашњем делу припремног периода. До одласка на Европско првенство остало нам је још само десетак тренинга и две утакмице са селекцијом Русије које морамо да што боље искористимо – истакао је Александар Бућан, селектора У18 селекције Србије.

На двомеч са селекцијом Русије селектор Бућан повео је у Москву следећих 14 играча: Павле Кузмановић, Алтин Исламовић, Лука Церовина, Богдан Недељковић, Марко Пецарски, Богдан Рутешић, Зоран Пауновић, Аријан Лакић, Лазар Грбовић, Тома Васиљевић, Александар Шрајер, Далибор Илић, Урош Трифуновић и Филип Петрушев.