Победом над вршњацима из Аустралије резултатом 87-58 (по четвртинама: 23-19, 24-12, 24-17, 16-10), јуниори Србије започели су учешће на „Алберт Швајцер“ турниру у немачком граду Мајнхајм. Турнир је изузетно значајан и сматра се незваничним првенством Света у јуниорској категорији.
Најефикаснији у селекцији Србије били су Глишић са 18 поена (7 скокова, 8 изнуђених фаулова), Момиров са 13 поена, Раданов и Мусић са по 12 поена (Раданов 4 асистенције, а Мусић 4 скока), те Марјановић и Симанић са по 11 поена (Симанић 6 скокова). У репрезентацији Аустралије запаженији од осталих били су Вајт са 11 поена (5 изнуђених фаулова) и Кењон са 10 поена (7 скокова).
Репрезентација Србије је већ у четвром минуту имала предност од 11-5, али је Аустралија успела да се врати у седмом минуту на само два поена заостатка (15-13). У другој четвртини је Србија дошла до предност од 36-21 са две узастопне „тројке“ Борише Симанића (у 16.минуту утакмице), и до самог полувремена је Србија одржала висок ниво игре (полувреме 47-31).

И у другом полувремену јуниори Србије доминирају на терену иако је Аустралија покушала да безуспешно достигне заостатак пресингом по целом терену. Овом победом Србија је показала да се од ње може пуно очекивати на овогодишњем издању „Албер Швајцер“ турнира.

Селектор Гуровић је био веома задовољан и ево шта је изјавио након меча:

– Данашња утакмица је показала да смо квалитетнија екипа од репрезентације Аустралије у сваком погледу. То је била увертира пред утакмицу са Турском. Једноставно смо имали више жеље, били борбенији и хтели смо да победимо. Пружио сам прилику свим момцима и једноставно смо показали један завидан ниво игре. Треба ову утакмицу да што пре заборавимо, сутра играмо са Турском и наше мисли су усмерене само на ту утакмицу, где се надамо победи.

Комплетну статистику са овог сусрета можете наћи на следећем линку:

http://www.basketball-bund.de/wp-content/uploads/AST2016-AUS-SRB.pdf

Следећи ривал наших јуниора је репрезентација Турске, а меч се игра у недељу, 27. марта у 15.00 сати.