Мушка јуниорска репрезентација Србије окупила се данас у хотелу „Трим“ у Београду где ће прпремати два дана за престижни турнир „ Алберт Швајцер“ који се од 7. до 14 априла одржава у Манхајму. Турнир у Манхајму одржава се 26. пут и сматра се незваничним превнством света за играче до 18 година. До сада је највише успеха имала селекција САД, а репрезентација Југославије тријумфовала је 2002. године. Између осталих на турниру „Алберт Швајцер“ учествовали су и Меџик Џонсон, Арвидас Сабонис, Тим Данкан, Винс Картер, Дирк Новицки, По Гасол Тони Паркер и многи други.

– Сувишно је говорити о квалитету и традицији који има турнир у Манхајму. Имаћемо сјајну прилику да одмеримо снаге са најјачим јуниорским селекцијама на свету, што ће бити одлична провера пред почетак припрема за Европско првенство које нас у августу очекује у Литванији – истиче Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС.

У18 репрезентација Србије одржаће пет тренинга у Кошутњаку, после чега ће у четвртак бити одређено 12 играча који ће путовати у Манхајм и учествовати на турниру „Алберт Швајцер“.

– Одлучили смо да направимо микс играча рођених 1994. и 1995. године. Покушаћемо да за кратко време и пет тренинга усвојимо основне принципе игре у одбрани и нападу. Знамо да ће нам уиграност бити велики проблем, али зато борбеност и дисциплина у игри не смеју да изостану – подсетио је Дејан Мијатовић.

Због повреда на прозивци у хотелу „Трим“ нису се појавили Марко Тејић и Ђорђе Каплановић. Тренер Мијатовић рачуна на следећих 17 играча: Никола Радичевић, Михајло Андрић (Партизан мтс), Стефан Пот (Војводина Србијагас), Лука Анђушић, Јован Новак, Лука Николић, Никола Милутинов (Хемофарм Штада), Брано Ђукановић, Марко Гудурић, Никола Чворовић, Никола Јанковић, Никола Ребић, Душан Ристић (Црвена звезда Дива Београд), Милош Јанковић, Сретен Кнежевић (Младост Чачак), Душан Кутлешић (Слобода Ужице), Радослав Пековић (Слован Словенија).

У Стручном штабу У18 селекције Србије поред Дејана Мијатовића, биће помоћни тренери Александар Матовић и Ђорђе Аџић, као и физиотерапеут Марко Сокић.

26. ТУРНИР „ АЛБЕРТ ШВАЈЦЕР“ у МАНХАЈМУ

ГРУПА „А“: Израел, Италија, Француска, Аргентина
ГРУПА „Б“: Турска. Бразил, Немачка, Нови Зеланд
ГРУПА „Ц“: Шпанија, Кина, Русија, Аустралија
ГРУПА „Д“: СРБИЈА, Данска, САД, Грчка

РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА УТАКМИЦА

7. април: СРБИЈА – Данска (14:30)
8. април: СРБИЈА – Грчка (16:30)
9. април: СРБИЈА – САД (20:00)