Јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 1998. године и млађи, отпутовала је данас у Италију где ће од 16. до 18. јула учествовати на турниру у Ћистернину, главној провери пред старт Европског првенства које се одржава у Самсуну (Турска) од 30. јула до 7. августа.  Поред домаће селекције Италије, ривали нашем младом тиму биће још репрезантације Црне Горе и Немачке.

Изабраници селектора Милана Гуровића на окупу су од 1. јула. Уводни део припрема спровели су у Темишвару, да би са радом наставили у Новом Бечеју. Турнир у Ћистернину је идеална прилика да се стекне увид у тренутну форму и могућности нашег младог тима само две недеље пред старт Европског шампионата.

На турнир у Италију путује следећих 13 играча:  Алекса Раданов, Матија Радовић, Алекса Ускоковић, Стефан Ђорђевић и Стефан Момиров (Црвена звезда Телеком), Никола Мишковић и Новак Мусић (Мега Лекс), Милош Глишић (Партизан НИС), Лука Васић (Пирот), Немања Динчић (Асигеко Баскет), Данило Петровић (Виртус Болоња), Харис Ћућовић (Олимпија), Михаило Јовичић (Реал Мадрид).

У Стручном штабу поред селектора Милана Гуровића, налазе се помоћни тренери Михајло Шушић, Марко Цветковић и Владимир Јовановић као  и физиотерапеут Љубиша Стојиљковић.