У Мадриду ће се од 28. до 30. септембра одржати Светско првенство у баскету „3 на 3“ за играче до 18 година. Репрезентацију Србије коју је селектирао Ђорђе Аџић представљаће Михајло Андрић и Лука Анђушић (Партизан мтс), Милош Јанковић (Младост Чачак) и Раде Загорац(Мега Визура).

На Светском првенству за јуниоре у престоници Шпаније учествују 32 екипе подељене у четири групе. Репрезентација Србије играће у групи „Б“ са селекцијама Анголе, Бугарске, Казахстана, Летоније, Румуније, Словеније и Туниса. У другу фазу такмичења пласираће се три првопласирана тима, док ће најуспешнија селекција обезбедити директан пласман у четвртфинале.

– Најпре желим да се захвалим клубовима који су пустили ова четири играча, иако је у јеку припремни период за нову сезону, као и почетак квалификационих турнира за јуниорски шампионат. Имаћемо само један заједнички тренинг, немамо пуно информација о ривалима, али ћемо све учинити да у Мадриду оставимо што бољи утисак и ако се укаже прилика боримо се за висок пласман. Оно што могу да обећам да ћемо на свакој утакмици пружити максимум и достојно репрезентовати нашу кошарку – истакао је Ђорђе Аџић селектор наше јуниорске репрезентације која ће наступати на Светском првенству „3 на 3“ у Мадриду.

Тренингу у Републичком Заводу за спорт наше јуниорске селекције која у четвртак у јутарњим часовима путује у Мадрид, присуствовали су Марко Савић, Марко Ждеро, Милан Бошковић и Душан Домовић-Булут који су пре месец дана у Атини постали шампиони планете у баскету „3 на 3“ у сениорској конкуренцији. Изабраницима Ђорђа Аџића поделили су доста корисних савета и пожелели им доста среће на шампионату у Шпанији.

Прву утакмицу на Светском првенству у Мадриду, репрезентација Србије игра у петак од 13:00 часова против селекције Анголе.