Јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 1998. године и млађи, освојила је треће место на турниру у италијанском Ћистернину. Изабраници селектора Милана Гуровића у последњем колу турнира претрпели су убедљив пораз од домаће селекције Италије

Српски јуниори су одиграли одлично у првих 20 минута сусрета, не само што су стекли 12 поена предности, већ су имали  и пуну контролу свих дешавања на паркету. Међутим у наставку је дошло до великог пада концентрације, пропуста у одбрани и бројних промашаја у фази напада, што је домаћа селекција знала да казни и дође до уверљиве победе на чему су им у великој мери помогле локалне судије: Италија – Србија 83:62 (11:13, 13:23, 28:15, 31:11).

Млади српски тим је одиграо веома добро у првом полувремену, баш онако како би требао да игра на предстојећем Европском првенству које се од 30. јула до 7. августа одржава у Самсуну (Турска).  Посебно су изабраници селектора Гуровића изгледали у фази одбране, јер су ривала лимитирали на само 24 постигнута поена. У наставку се однос снага драстично променио за шта су велику улогу имали домаћи арбитри који су утакмицу довели готово на ивицу инцидента. Велики број благо речено чудних одлука, дао је крила селекцији Италије, а унео нервозу у српски тим који никако није успевао да пронађе ритам из првог полувремена што га је коштало убедљивог пораза.

ИТАЛИЈА: Пена 15, Антели 9, Мациорели,  Барбон 3, Висконти 12, Карузо 12, Пајола 13, Букарели 8, Балдасо, Мецаноте 6, Де Зардо 5, Ђусето.

СРБИЈА: Ускоковић 4, Мишковић, Васић, Глишић 21, Мусић 11, Момиров, Јовичић 2, Радовић 2, Раданов 10, Ћућовић, Петровић, Ђорђевић 12.

Коначна табела турнира у Ћисернину: Италија 3-0, Немачка 2-1, Србија 1-2, Црба Гора 0-3.